Äppel-päppel



Bakade precis en super mumsig äpplekaka som jag hittade inne på AnnaSaras blogg. Hennes bilder blev ju dock mycket snyggare, min ser lite småäcklig ut, men jag orkade inte vänta på att skära sönder den så det fick bli lite hastigt. Men jag lovar er att den är god! Och här nedan är receptet ifall någon är intresserad

100 g smör
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk (eller grädde)
3 lagomt stora äpplen
3 msk kanel

Låt smöret bli rumsvarmt eller värm några sekunder i mikron. Det ska alltså inte vara smält. Lägg smöret i en bunke och måtta upp två dl av sockret, resten ska du ha sedan. Vispa med elvisp. Rör ner bakpulver, vaniljsockret, knäck ägget och vispa igen till en jämn smet. Måtta upp vetemjölet och mjölken och vispa. Vispa ej mer än det som behövs. Smöra och bröa en form (ca 22 cm i diameter eller annan trevlig form, bara den har kant på minst 4 cm). Häll ner smeten och jämna till något. Skala och skiva äpplena. Ta fram en djuptallrik och häll ner resten av sockret (en halv dl) och kanelen. Lägg ner äpplena och se till att dom täcks av blandningen. Tryck sedan ner dem i kakan lite överallt. Blir det någon sockerblandning kvar så strör du över den. Placera sedan i nedre delen av ugnen, på 175 grader ca 35-40 minuter. Kan serveras med typ vaniljvisp eller glass!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback